Nieuws

En toen verdween het klimaat van de agenda

25 juni 2020

Vóór corona was er dat andere grote thema dat ons maandenlang in de ban hield: de klimaatverandering. Jonge klimaatspijbelaars hielden wekelijks acties voor het klimaat. Want wat is er nu belangrijker: een dag spijbelen of de wereld die dreigt ten onder te gaan? Als ijskappen aan een recordtempo smelten, droogte als een verzengend heet zwaard boven je hoofd hangt, en er wereldwijd overstromingen dreigen als gevolg van de klimaatverandering, is de keuze snel gemaakt.

  

En toen kwam corona. Het klimaatdebat smolt weg als de eerste de beste gletsjerZo gemakkelijk gaat het soms om van de agenda te verdwijnen. "One day you're in, and the next you're out." Maar als we een ding geleerd hebben van de coronacrisis, dan is het wel dat  ‘uit het zicht’ niet altijd betekent ‘weg’ als in ‘van de aardbol verdwenen’.  

 

Omdat het gaat om de levens van onze kinderen en kleinkinderen, de levens van kwetsbare mensen in al even kwetsbare landen, voelen wij ons als maatwerkbedrijf heel betrokken bij de klimaatcrisis. Bewuster, aandachtiger en socialer omspringen met wat de aarde ons geeft, vinden we belangrijk. Die filosofie passen we toe waar we maar kunnen. Zo kiest onze groenzorg voor ecologische manieren van tuinieren met een minimale impact op het milieu. Onze wasstraat voor herbruikbare bekers is een engagement dat we aangaan om het klimaat te ‘ontzorgen’.  

 

Van gedachten wisselen over dit onderwerp? Wilt u graag met ons samenwerken? Geef ons een seintje